8 februari 2017

Vlogger en rapper Des Balentien is begonnen met YouGottaBelieve (YGB), omdat ze wereldwijd mensen wil inspireren met haar positieve lifestyle. De manier waarop ze praat, hoe ze denkt en de omgevingen waarin ze zich bevindt wil ze overbrengen, zodat andere mensen positieve resultaten in hun leven bereiken. Sinds kort werkt Des bij Spirit.

YouGottaBelieve

YGB zet zich in om jonge mensen te inspireren door middel van seminars, video’s, coaching, fashion en event. Vroeger wilde Des een leider zijn om zelf flinke resultaten te boeken. Later kwam ze erachter dat dit niet genoeg voldoening gaf, ze wilde ervoor zorgen dat mensen hun eigen dromen waarmaken. Des: ‘Dit is mijn roeping, hiervoor ben ik geboren. Waarom zou ik alleen voor mijn eigen resultaten gaan als ik ook anderen kan helpen hun doelen te bereiken. Ik wil geen leider zijn van volgers, ik wil dat ze zelf leiders worden.’

Dromen najagen

Eind november gaf Des tijdens de visiebijeenkomst InZicht van Spirit een seminar waarin zij zichzelf bloot gaf. Dit liet een hele grote indruk achter bij medewerkers van Spirit en bij de jongeren. ‘Ik zou graag iemand als Des als JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) willen, iemand die mij inspireert om mijn dromen na te jagen’, zei onlangs een jongere van de Koppeling.

Out of the box denken

Des heeft veel ambities waar te maken binnen Spirit: ‘Samen met Spirit kan ik nog meer jongeren bereiken. Spirit is een grote organisatie voor jeugdhulp in Nederland. Ik wil Spirit graag helpen om out of the box te denken.’ Door haar levenservaring sluit Des goed aan bij jongeren. Des: ‘Ik wil dat de levens van jongeren op gebied van werk en privé goed loopt. Dat ze financiën goed op orde hebben, een goed zelfbeeld hebben, goed in hun relatie staan en genieten van hun vrije tijd. Je moet werk en privé als een geheel zien, het is één. Je wil controle hebben in je leven, en niet dat je leven controle heeft over jou.’

Een uur lang geen rumoer

Rond kerst heeft Des een YGB XMAS Special gehouden in de Koppeling. Ook daar gaf ze een seminar over haar leven, over niet opgeven en over geloven in jezelf. Bijna alle jongeren en medewerkers kwamen hier op af. Er was een uur lang geen rumoer, iedereen kreeg een persoonlijke boodschap van Des en je kon luisteren naar die van de anderen.

De belangrijkste boodschap van Des: ‘Het gaat niet om wat je wil worden, maar om wie je wil zijn.’ Bijna iedereen deed mee met de group hug, zelfs de stoere jongens gaven haar een knuffel. Des: ‘Achteraf zei een meisje tegen mij dat haar heb geraakt. Dat vond ik heel bijzonder en daar doe ik het voor.’

Projecten

Des zet zich binnen Spirit in voor YGB Entertainment, YouGottaPrint (textieldrukkerij) en de Pits lunchroom. Deze projecten gaat ze samen met jongeren uitvoeren. Bekijk een stuk van haar seminar op InZicht. Wil je meer weten over YGB? Ken jij jongeren die graag willen samenwerken met Des? Mail dan naar d.balentien@spirit.nl.

Dit nieuwsbericht delen: