8 februari 2017
Richella in de bediening bij lunchroom de Pits

Hoe ontdek je als jongere welke richting je op wilt? Richella (17) woonde drie jaar in een gezinshuis. Daar liep ze vaak weg. Ze zou naar begeleid wonen gaan, maar ze trok haar eigen plan en liep weer weg. Richella werd opgepakt en kwam in de Koppeling terecht. Tijdens de diploma-uitreiking bij de Koppeling hielp ze met het serveren van hapjes. Michiel van der Steen was daar ook aanwezig vanuit Spirit Werkt, via hem heeft Richella stage gelopen bij lunchroom de Pits. Om te ontdekken of ze de horeca in wilde, of toch liever de sportwereld.

Ervoor gaan

De Pits bood haar de kans om te ontdekken waar haar interesses liggen. Twee dagen per week heeft ze er stage gelopen. ‘Ik heb in de keuken gestaan, schoongemaakt en in de bediening gestaan. Bediening vind ik het leukst, omdat ik dan in contact ben met mensen’, glundert Richella.

Sportkant op

De Pits is een leerzame stage geweest: ‘Ik heb hier geleerd dat als je iets wilt, je ervoor moet gaan!’ Richella kiest voor de sportkant, want daar ligt toch haar hart. Sport heeft altijd al in de familie gezeten, met neefjes die hoog voetballen en nichtjes die meededen met het NK turnen. Ook Richella sport al van jongs af aan. ‘Ik heb 9 jaar gedanst en zelfs met het NK Hip Hop meegedaan, daar zijn we drie keer eerste geworden.’ Ook heeft Richella gevoetbald, ze twijfelt of ze dit weer wil oppakken. ‘Voor een meisjesteam ben ik iets te agressief, dat heb ik overgenomen van mijn broers.’

Naar de TOP!

Op de Koppeling heeft Richella al de opleiding Jeugd Sport Begeleider afgerond. Nu gaat ze dezelfde richting op bij ROC TOP, en ze is ambitieus. ‘Ik wil graag niveau 1 tot 4 halen, dan leer ik gelijk om mijn eigen sportvereniging te managen.’ Dat is namelijk haar grootste droom, een eigen dansschool beginnen. Mocht dit niet lukken dan heeft Richella ook nog een plan B én plan C. ‘Mijn plan B is personal trainer worden en plan C is werken bij een sportvereniging voor mensen met een beperking.’

Een Audi R8 mét eigen logo

Inmiddels heeft Richella de Koppeling verlaten en gaat ze naar begeleid wonen. Richella: ‘2016 was voor mij een heel slecht jaar, dat wil ik dit jaar recht zetten. Ik wil mijn doelen bereiken. Ik leef met de dag en blijf vooral positief denken. En ik heb nog een grote droom. Ik wil een Audi R8, met het logo van mijn eigen dansschool erop!’

Dit nieuwsbericht delen: