13 december 2016

Ben jij ook naar InZicht geweest? Dan heb je gezien hoe de visie van Spirit werd verbeeld tijdens deze interactieve theatervoorstelling. Ben je ook zo in je hart geraakt door rapper en vlogger Des Balentien? En heb je deelgenomen aan de eerlijke gesprekken in de zaal? Het waren twee geslaagde avonden in het Zonnehuis en het Bijlmerparktheater.

Interactieve theatervoorstelling

Tijdens de interactieve theatervoorstelling hebben we Nikki gevolgd, die net haar vader heeft verloren. Met haar moeder kan ze moeilijk over haar verdriet praten; ze hebben geen goede band. Dan wordt er een JIM (jouw ingebrachte mentor) ingeschakeld: de buurvrouw. We zagen hoe Nikki haar problemen heeft opgelost. Tussendoor reageerde het publiek: Het zou fijn zijn als de JIM steun krijgt van de hulpverlener’ en ‘Een JIM kan een jongere beter de waarheid vertellen dan een hulpverlener die van buiten komt’.

‘Je moet gewoon mens zijn’

Na de voorstelling volgde er een nabespreking onder leiding van Mariënne Verhoef met een panel: Albert Jan Kruiter en Harry Kruiter, onderzoekers bij Instituut Publieke Waarden, rapper en vlogger Des Balentien, jeugdhulpspecialist Lidewij Roes en jongere Chantal, haar moeder Antine en pleegmoeder Manuela. Een quote uit de nabespreking: ‘Je moet je niet als hulpverlener opstellen, je moet gewoon mens zijn.’

BigTalk

Tijdens InZicht voerde Des BigTalk met bezoekers van InZicht. Ze stelde de vragen: Waar denk jij aan bij het woord inzicht? Heb jij iemand weleens meer inzicht gegeven? Hoe zie je dat in het licht van deze avond van Spirit? Daar zijn mooie Inzichten uit gekomen! Ook geeft Des zichzelf bloot met  ‘spoken word’ waarmee zij het publiek flink heeft geraakt.

Prachtige reacties van het publiek

We ontvingen prachtige reacties van het publiek. Koos, pleegouder: ‘Een prachtavond waarin we geconfronteerd worden met waar het echt om gaat’. Ben, hulpverlener: ‘Een inspirerende avond die je kritisch naar je houding als hulpverlener laat kijken.’ Annette, jongere: ‘De mooie woorden van Des hebben mijn ogen geopend, You Gotta Believe!’.

Wil je zelf nog iets kwijt over Inzicht? Heb je een vraag of opmerking? We gaan graag met je in gesprek!

 

 

Dit nieuwsbericht delen: