19 december 2016

In seizoen drie van de succesvolle dramaserie A’dam – E.V.A. worden hoofdrolspelers Adam en Eva pleegouders van twee pubers. Dat gaat gepaard met de nodige ups en downs. Alle belangrijke thema’s zoals loyaliteit en contact met de biologische ouders komen heel herkenbaar terug in de serie. Voor de research sloten de makers van de serie aan bij een STAP-training van Spirit en spraken ze met veel pleegouders. Een aantal scènes werd bij Spirit gedraaid.

De founding fathers van de serie, scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm en regisseur Norbert ter Hall, vertellen in het artikel ‘Ode aan de pleegouder’ waarom ze kozen voor pleegzorg en wat hen raakte tijdens de research. ‘En daar staat het kind dan. Met een hoopje afgeknipte touwtjes in zijn hand.’ Het artikel staat in de Binding, blad voor pleegouders van Spirit.

Meer dan 100 pleegouders

Op zondag 18 december hebben 100 pleegouders naar de laatste twee afleveringen van de dramaserie A’dam E.V.A. gekeken. Dit werd georganiseerd door Spirit, omdat we blij zijn met de aandacht die de serie aan het onderwerp pleegouderschap schenkt. Wij zijn namelijk continue op zoek naar pleegouders!

Over de serie A’dam – E.V.A.

De serie A’dam – E.V.A. gaat over verbindingen die mensen in het moderne leven met elkaar aangaan. De hoofdpersonages zijn Adam (Teun Luijkx) en Eva (Eva van de Wijdeven), die in het derde seizoen proberen te wennen aan hun rol als ouders. De serie gemist? Op npo.nl/gemist kun je de serie nog tot 8 januari terugkijken. Daarna zijn alle seizoenen te zien op de betaalzender npoplus.nl.

v.l.n.r.: Norbert der Hall (regisseur), Eva van de Wijdeven, Teun Luijkx en Robert Alberdingk Thijm (scenarioschrijver)
v.l.n.r.: Norbert der Hall (regisseur), Eva van de Wijdeven, Teun Luijkx en Robert Alberdingk Thijm (scenarioschrijver)
Dit nieuwsbericht delen: