31 oktober 2016

In de week van 29 oktober t/m 6 november is de landelijke Week van de Pleegzorg. Op zaterdag 29 oktober was de officiële aftrap: Olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden opende de Week bij zwembad De Waterhoorn in Hoorn. Maarten sprong samen met pleegkinderen en pleegouders met een grote plons in het water. Soms is pleegzorg ook een sprong in het diepe…  Alle pleegouders van Spirit kunnen deze week samen met hun (pleeg)kinderen gratis zwemmen in een zwembad van Optisport.

Supergewone mensen gezocht

Deze week worden allerlei (landelijke) activiteiten georganiseerd door Spirit en de andere pleegzorgaanbieders in het land. Soms samen, soms alleen. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Er zijn in deze week ook activiteiten als netwerkbijeenkomsten in samenwerking met gemeenten en speciale activiteiten voor binding en behoud van pleegouders. Tevens is er aandacht voor deskundigheidsbevordering. De Week van de Pleegzorg wordt in het weekend van 5 en 6 november feestelijk afgesloten met een familiedag voor pleeggezinnen in Duinrell.

Op weekvandepleegzorg.nl kun je zien wat er allemaal wordt georganiseerd.

Spetterende opening door Maarten van der Weijden
Spetterende opening door Maarten van der Weijden

 

Boekje als attentie voor pleegouders in de Week van de Pleegzorg
Boekje als attentie voor pleegouders in de Week van de Pleegzorg
Dit nieuwsbericht delen: