26 oktober 2016

Spirit maakt verschil door verschil te zien: oog voor jongens en meisjes met lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) gevoelens. Geen gêne om te praten over seksualiteit, genderidentiteit en diversiteit. Een hulpmiddel daarbij is het boekje ‘Verliefdheid & Seks’. De jongens- en meisjesversie van het boekje is nu vervangen voor één genderneutrale editie.

Maak liefde en seksualiteit bespreekbaar

‘Verliefdheid & Seks’ is ontwikkeld door Qpido en wordt al een aantal jaar ingezet binnen Spirit. Het is een middel voor hulpverleners en opvoeders om op laagdrempelige wijze een-op-een met jongens en meisjes tussen de 13 en 18 jaar in gesprek te gaan over liefde en seksualiteit. ‘Hoe kan iemand merken waar jouw grens ligt?’ en ‘Denk je dat je genoeg weet over anticonceptie?’ zijn vragen die voorbij komen. Voorheen waren er  twee aparte boekjes voor jongens en meisjes. Nu zijn de inhoud en vragen zodanig aangepast dat het boekje inzetbaar is voor zowel jongens als meisjes ongeacht seksuele geaardheid.

Ook in gesprek gaan over liefde en seksualiteit?

‘Verliefdheid & Seks’ is verkrijgbaar via de online shop van Qpido .
Of doe mee aan de Facebook-winactie, waarbij twee boekjes worden weggegeven.

genderneutrale-boek-verliefdheid-en-seks

 

Dit nieuwsbericht delen: