12 oktober 2016

NEJA 2017

Op 9 februari 2017 vindt de derde conferentie van het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA) plaats. NEJA staat voor het verbinden van praktijk, onderzoek en beleid in het jeugddomein. Vanuit deze drie invalshoeken werpen de sprekers van de dag een blik op de vernieuwingen in de Amsterdamse zorg voor jeugd. Deze conferentie is voor praktijkprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers.

Sprekers

Mariënne Verhoef, onze bestuurder toont aansprekende vernieuwingen vanuit de praktijk. Christine Pollmann, Afdelingshoofd Jeugd Gemeente Amsterdam, spreekt over de meest recente beleidsinnovaties. En de hoogleraren Carlo Schuengel (VU) en Arne Popma (VUmc/De Bascule) nemen u vanuit onderzoek mee in het thema van de dag. Dagvoorzitter is hoogleraar Geertjan Overbeek (UvA).

Lezingen en workshops

NEJA-partners zorgen voor twee inspirerende rondes met lezingen en workshops. Wat zijn de eerste resultaten van het NEJA-onderzoeksprogramma sinds de officiële start op 19 november 2015? Kunnen we al iets zeggen over de centrale vraag: wat werkt in het nieuwe jeugdstelsel in Amsterdam? Wat is effectieve basiszorg? Wat zijn effectieve jeugd- en gezinsinterventies? Wat weten we over risicovol ouderschap? Of over de kwaliteit van de pedagogische omgeving?

Save the date                                                                                                          

Datum: 9 februari 2017
Tijd: 9.15 – 16.30 uur, met na afloop een hapje en een drankje
Locatie: Casa 400, Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam (tegenover Amstelstation)

Eind november krijgt u een update van het volledige programma en starten de inschrijvingen voor de verschillende workshops. Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met NEJA.

Dit nieuwsbericht delen: