13 juli 2016

Briljante plannen, efficiëntere programma’s, andere werkwijzen: heb je een mooi idee? Doe er wat mee! Via een intern programma zijn tien Spirit-medewerkers getraind om aan de slag te gaan als ‘ondernemer’ – binnen of buiten Spirit. ‘Met deze ondernemersklas willen we ondernemerschap stimuleren en innovatie binnen de hulpverlening faciliteren. Hiermee investeren we bovendien in de transformatie, waarin professionals ruimte krijgen om te doen wat goed is. Dat gaat gemakkelijker als zij worden uitgedaagd om anders naar hun werk te kijken en zij net zoals ondernemers planmatig nadenken over hoe zij het beste de gewenste resultaten kunnen bereiken’, zegt Edwin Levels, directeur Marktonwikkeling.

Pitch

De deelnemers hebben in drie maanden training gekregen, colleges gevolgd, huiswerkopdrachten gemaakt en intervisie gehad. Hun ondernemingsplan hebben zij gepitched voor een Lion’s Den. De Lion’s (financieel directeur Spirit, een fondsenwerver, een private investeerder en een ondernemer) hebben tips en feedback gegeven, waarmee de aanstormende ondernemers verder aan de slag zijn gegaan.

Met een aantal deelnemers zijn afspraken gemaakt over het vervolg van hun ondernemingsplan. Zij krijgen ruimte om hun plan concreet uit te voeren en bijvoorbeeld een pilot te starten. Enkele voorbeelden:
– ‘Equitherapie’: therapie met behulp van paarden voor kinderen en gezinnen
– ‘Pack-cepted’: om jongeren uit de Koppeling sneller werk te laten vinden en hun competenties op sociaal en emotioneel gebied te vergroten.
– ‘Lobby’: om professionals van verschillende samenwerkingspartners te stimuleren integraal samen te werken (volgens het principe 1 gezin, 1 plan, 1 aanpak).
– ‘Opstellingen’: om professionals van verschillende samenwerkingspartners te leren samenwerken in hoofd- en onderaannemerschap.

Meer informatie over de ondernemersklas en het ondernemersprogramma? Of geïnteresseerd in wat er nog meer aan ondernemingsplannen is gepitched? Neem contact op met Edwin via e.levels@spirit.nl of 06 – 41 68 59 56.

Goed idee? Doe er wat mee!
Edwin Levels (in het zwart), samen met de startende ondernemers

 

 

Dit nieuwsbericht delen: