13 juli 2016

De erkenning van Cedeo voor Spirit Academie is verlengd. En ook de trainingen van Qpido zijn Cedeo-erkend. Deze erkenning wordt uitsluitend verleend aan organisaties waarvan is gebleken dat minimaal 80% van de opdrachtgevers tevreden tot zeer tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen.

Qpido

Qpido, het seksespecifiek expertisecentrum van Spirit, haalde 92%. ‘Daar zijn we supertrots op’, zeggen medewerkers Qpido, Myrna Cleef en Wietske Mous, glunderend. Myrna: ‘Uit de interviews blijkt dat de trainingen afwisselend vinden door de verschillende werkvormen. Theorie en praktijk worden op een effectieve manier afgewisseld, en deelnemers worden geconfronteerd met hun eigen normen en waarden.’ Het gaat in dit geval onder andere om de training ‘Seksualiteit en Opvoeden voor professionals’, de training ‘Vlaggensysteem voor ouders en professionals’ en de voorlichtingslessen ‘Liefde is’.

Over de trainers zijn alle referenten tevreden tot zeer tevreden. ‘De trainers die bij ons op school kwamen, spreken echt de taal van de kinderen. Het zijn best lastige groepen, maar ze gaan er heel goed mee om’, blijkt uit het onderzoek.

Verder lieten de referenten weten dat de trainingen uitstekend zijn, en dat Qpido nazorg biedt waar dat nodig is. Een bundeling van de reacties: ‘Ze hebben goede casuïstiek en sterke trainers. Ze laten de kinderen zelf nadenken. Qpido denkt mee over het programma en hoe ze dat het beste af kunnen stemmen op de doelgroep. Verder zijn ze communicatief, professioneel en ervaren. Ze weten wat er speelt op wetenschappelijk niveau en zijn flexibel in hun aanpak. Na een lange tijd hebben we nu bij Qpido eindelijk een geschikte training gevonden. Zij hebben veel aandacht voor onze doelgroep en hebben daar de juiste aanpak bij gevonden’.

Benieuwd naar het trainingsaanbod van Qpido?

Cedeo-erkenning voor Qpido
Myrna Cleef (links) en Wietske Mous met de Cedeo-erkenning voor Qpido

 

Spirit Academie

In april heeft de Spirit Academie bij Cedeo een aanvraag gedaan om de erkenning te verlengen. Cedeo heeft zowel intern als extern onze klanten benaderd om te onderzoeken hoe tevreden ze zijn over het aanbod van Spirit Academie. Met een tevredenheidspercentage van maar liefst 98% is deze verlenging dubbel en dwars toegekend!

‘Uit de feedback kwam naar voren dat als we een aanvraag krijgen we via het achtveldenmodel goed kijken naar de vragen die er liggen bij een medewerker of team. En dat we flexibel zijn in ons aanbod en deze aanpassen aan de vragen die spelen bij de deelnemers. Hiernaast zijn deelnemers tevreden over de bereikbaarheid van Spirit Academie’, zegt Annelie Bethlem, medewerker bij Spirit Academie.

Natuurlijk waren er ook aandachtspunten en gelukkig kwamen deze niet als een verrassing. Annelie: ‘Zo vinden de deelnemers dat het soms lang duurt voordat ze een Bewijs van Deelname ontvangen. En is het niet altijd helder voorafgaand aan een training welke vooropdracht er gemaakt moet worden. Dit is niet goed te zien in de bevestiging vanuit de trainingscatalogus. Met deze punten gaan we aan de slag. Maar eerst heel even genieten van deze uitslag.’

Benieuwd naar het trainingsaanbod van Spirit Academie?

 

Cedeo-erkenning voor de Spirit Acedamie
links: Elgithe Bos (directeur Specialistische jeugdhulp), midden: Fatima Ait Takassit (trainer Spirit Academie) en rechts: Mariënne Verhoef (bestuurder Spirit), met de Cedeo-erkenning voor de Spirit Academie
Dit nieuwsbericht delen: