Symposium – Vluchtelingenkind in Nederland… eindelijk veilig?

De media staat er vol van: duizenden mensen zijn op de vlucht voor geweld en onderdrukking in hun eigen land. Onder deze vluchtelingen zijn ook veel gezinnen en kinderen (soms alleen) die vluchten in de hoop op een beter leven. Een deel van deze vluchtelingen komt terecht in Nederland, waaronder in Amsterdam. Maar wat weten we eigenlijk van deze gezinnen en kinderen en hoe kunnen we hen het beste helpen?

Kinderen moeten zich in Nederland in veiligheid kunnen ontwikkelen. Dat geldt voor ieder kind dat in Nederland opgroeit, en dus ook voor kinderen uit gezinnen die gevlucht zijn. Daarom wordt ´de week van het vluchtelingenkind´ – van 30 juni tot 8 juli 2016 – georganiseerd.

We trappen op 30 juni af met het symposium ‘Vluchtelingenkind in Nederland… eindelijk veilig?’ georganiseerd door Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Het doel van het symposium is het vergroten van inzicht in de veiligheid van kinderen in vluchtelinggezinnen en het bieden van handvatten en kennis die nodig zijn om de veiligheid van specifiek deze kinderen te kunnen vergroten.

Deelname aan het symposium is gratis. Meld je hier aan.

Naar de uitnodiging: symposium vluchtelingenkind veilig op 30 juni 2016

2 reacties

  • angelika gessner op zegt:

   Hallo Faye, ja het zal ook over AMV-ers gaan. Een medewerkster van het AMV project Spirit neemt deel aan het panel. Ook zijn er verschillende medewerkers van ons project de hele dag aanwezig.
   Maar georganiseerd is het door BJRA, dus onze invloed op het programma was beperkt.
   zo voldoende info?
   groet, Angelika

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *