30 mei 2016

Vanaf 1 januari loopt de pilot Video Interactie Begeleiding gericht op hechting binnen (pleeg)gezinnen van Spirit. Anouk Maat en Joan van den Bos, medewerkers bij Spirit, voeren deze pilot uit. ‘We filmen de interactie tussen de opvoeder en het kind en kijken vervolgens met de opvoeder de opnamen terug. We leren hen om mogelijke hechtingsproblematiek te herkennen, daar vervolgens sensitief op te reageren waardoor de kans van slagen van de plaatsing in het gezin groter wordt. We zien zeer goede resultaten’, vertelt Joan.

Spirit heeft twee prachtige camera’s van Nikon gekregen om dit project mede mogelijk te maken. Anouk: ‘Dankzij deze camera’s kunnen we ons werk goed uitvoeren en dat is zeer prettig, het komt de gezinnen, pleeggezinnen en kinderen ten goede.’

Lees ook het artikel ‘Filmen tijdens het avondeten’ in de Binding, blad voor pleegouders van Spirit.

Dit nieuwsbericht delen: