31 mei 2016

Save the date for Creating Future Memories
28 juni 2016
09.00 – 13.00 uur
Interactieve ochtend – kosteloos en met waardebepaling achteraf!
Aanmelden kan via Eventbrite.

Meisjes die te maken hebben met loverboys of eerwraak. Jongens die weglopen of draaideurcrimineel dreigen te worden. Nu krijgen ze behandeling op een gesloten behandellocatie die bekend staat als JeugdzorgPlus. Kan dat ook anders?

Het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum bracht recent het rapport uit ‘Gaming en gamification voor justitiële inrichtingen’. De conclusie: games zijn een waardevolle aanvulling op de bestaande leer- en instructiemethoden, ook en misschien wel juist voor deze groep met zeer complexe problemen.

De Koppeling daagt je uit om met jongeren, zorgprofessionals en experts op het gebied van virtual reality en serious gaming de behandeling voor jongeren in de JeugdzorgPlus opnieuw te definiëren. Kan de behandeling zelf niet een game zijn? Kun je nieuw gedrag aanleren in een virtuele omgeving? Kun je waardevolle ontmoetingen realiseren in de virtuele wereld? Op deze manier realiseren we future memories: levensechte leermomenten in het hier en nu, voor complexe situaties in de toekomst. De Koppeling heeft de ambitie om een behandeling achter gesloten deuren op te heffen.

Wat zijn serious games?

Dit zijn games gericht op spelenderwijs kennis en vaardigheden aanleren en gedrag veranderen binnen een aantrekkelijke digitale spelomgeving. Marco Hulleman neemt ons mee in de wereld van simulatie, zoals deze bij de Landmacht wordt toegepast en hij geeft inzicht in de algemene aspecten van simulatie die ook voor ons heel bruikbaar lijken te zijn.  Als officier heeft Marco gewerkt als hoofd Research & Development bij het Simulatiecentrum van de Landmacht. Daar heeft hij zich steeds gericht op het gebruik van simulatie voor het verbeteren van de Boots On The Ground, de mannen en vrouwen die de effecten maken buiten de poort… Na zijn eervol functioneel leeftijdsontslag, deelt Marco graag zijn inzichten op het gebied van toepassing van simulatie voor opleiden, vormen, trainen, operationele voorbereiding, ondersteuning van de uitvoering en de evaluatie van de operatie. Met als doel om als mens te verbeteren, zodat de rol en taken beter en veiliger worden uitgevoerd, door voorkennis. Dit noemt hij Future Memories.

Wat is virtual reality?

Dit is letterlijk een virtuele realiteit, is een vorm van technologie die een wereld kan creëren waarin jongeren dingen kunnen ontdekken en vaak ook een interactie mee aan kunnen gaan. De Virtualdutchman is 28 juni de gehele dag aanwezig met de HTC-Vive virtuelebril. Als één van de eerste in Nederland zagen zij de kansen en mogelijkheden van Virtual Reality. The Virtual Dutch Men werkt samen met diverse scholen en opleidingen om te onderzoeken wat VR voor een rol kan spelen op het gebied van trainingen en onderwijs: ‘Want één ding is zeker: we gaan VR overal terugzien. De vraag is hoe en wanneer.’

Praktische informatie

Datum : 28 juni 2016
Tijd : 09:00-13:00
Locatie: De Koppeling, Tafelbergweg 8, 1105BN Amsterdam Zuidoost

Aanmelden kan via Eventbrite.

De Koppeling biedt u in samenwerking met Garage2020 deze interactieve ochtend aan.

Dit nieuwsbericht delen: