20 april 2016

Charissa gooit haar charmes in de strijd voor haar Romeo, maar heeft haar ‘innerlijke belletje leren rinkelen’ voor als ze haar Romeo niet vertrouwt. Merijn valt niet op Julia’s, maar op Romeo’s. Bij Spirit Specifieq gaat het alleen NIET om een ‘toneelstuk’. Om wat dan wel?

Programma: ‘Julia’

Charissa’s ideale Romeo is een mooie jongen met een goed innerlijk, die positief in het leven staat. Ook is hij slim en zorgzaam, gaat met respect met haar om en is te vertrouwen. Om hem te verleiden, blijft ze zichzelf en gooit ze haar charmes in de strijd. Ze zou veel oogcontact maken en over een leuk onderwerp met hem praten om hem goed te leren kennen.

Helaas – ze maakte het anders mee. Haar ex-vriend behandelde haar steeds agressiever. Dit liep zo uit de hand, dat ze er (nog) door beschadigd is. Charissa (15) nam Qpido-medewerker Myrna hierover in vertrouwen. Vanuit het Qpido-programma ‘Julia’ heeft zij Charissa zowel thuis als op kantoor één op één gecoacht over relaties, seksualiteit en grenzen. Charissa leerde haar ‘innerlijke belletje’ te laten rinkelen over wat goed en fout is en om er naar te luisteren. Nu durft ze ‘nee’ te zeggen. Ze wil een goede jongen ontmoeten die haar grenzen respecteert.

Programma: ‘Romeo’

Mijn ideale Julia?, vraagt Merijn (15) verbaasd: ‘Ik val op Romeo’s!’ Hij zou afstappen en ‘hoi’ zeggen op iemand die knap, modieus, aardig en lief is. Nu heeft hij het naar eigen zegge goed voor elkaar. Hij woont weer thuis na een gesloten verblijf in de Koppeling. Niet meer de verkeerde kant op gaan en minder gebruik van drank en drugs: dat wil Merijn dolgraag. Hij houdt van vakantie en vliegen. Hij wil graag purser worden.

Elke week praat hij met Qpido-medeweker Kurtly hoe hij kan omgaan met liefdesdingen die op school gebeuren. ‘Kurtly is een goede gozer, soms gaan we gewoon stuk samen. Vaak spreken we bij hem thuis af, of bij de Mac Donalds’, zegt Merijn. Volgens Kurtly kan Merijn als ‘mooie jongen’ nog beter leren zijn grenzen aan te geven als hij iets niet wil, en de risico’s inzien van bij iemand de auto instappen of meegaan. Kurtly’s advies: ‘Spreek altijd af op een plek waar je weg kan om minder kwetsbaar te zijn. Bouw een glazen muur om je heen, waar je doorheen kunt kijken.’

Romeo en Julia bij Spirit Specifieq

Romeo en Julia zijn laagdrempelige, ambulante trajecten om jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar te helpen bij hun seksuele weerbaarheid en voorkomen van seksueel risicogedrag. Jongens worden begeleid door een mannelijke hulpverlener, meisjes door een vrouwelijke.

Contact

– Seksespecifieke voorlichting en training, consulten en hulpverlening:
Qpido, 06 – 29 33 80 64, info@qpido.nlqpido.nl.

– Gendersensitief verblijfsaanbod:
Servicepunt, 020 – 540 04 40.

– Algemene vragen over (grensoverschrijdend) seksueel gedrag:
Spirit Specifieq, infospecifieq@spirit.nl, spirit.nl/specifieq.

Romeo en Julia zijn laagdrempelige, ambulante trajecten om jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar te helpen bij hun seksuele weerbaarheid en voorkomen van seksueel risicogedrag. Jongens worden begeleid door een mannelijke hulpverlener, meisjes door een vrouwelijke.
‘Mijn ideale Julia? Ik val op Romeo’s!’
Dit nieuwsbericht delen: