8 april 2016

Vorige week plaatsen we als 1 april grap het persbericht ‘Hologrammen en hulpverleners versterken elkaar’, over virtuele representaties van groepsleiders in de JeugdzorgPlus. Het bericht werd 41 keer gedeeld op Facebook, 142 keer op LinkedIn en collega’s van zorginstellingen en hogescholen vroegen het ‘onderzoeksrapport’ op. Het idee sloeg dus aan…

Garage met Spirit: doe je mee?

De grap was ter introductie van de Garage met Spirit: werkplaats voor innovatie met de jeugd. Spirit neemt het initiatief tot deze Garage om samen met partners van binnen en buiten de zorg tot radicaal nieuwe concepten te komen. Concepten waardoor gezinnen in de nabije toekomst kansrijker opgroeien en waarmee jeugdhulp misschien wel overbodig wordt. Naast de collega’s in de sector, werken we samen met onder andere data-analisten, design thinkers en ruimdenkers van buiten de sector, omdat we zien dat cross-sectorale samenwerkingen tot echt nieuwe inzichten leiden.

Daarnaast gaan we vanuit deze Garage met Spirit start-ups de kans bieden voor scale-up. Ondernemers met vernieuwende inzichten zijn van harte welkom om met ons te bespreken hoe wij kunnen bijdragen om hun onderneming tot een succes te maken. Heb je interesse om mee te bouwen aan dit initiatief? Laat het ons weten! Je kunt contact opnemne met Levi van Dam, l.v.dam@spirit.nl, 06 – 53 82 30 13.

En de hulpverlenende hologrammen? Die gaan er misschien echt van komen. Met Microsoft Nederland hebben we contact gehad over de hololens. Die is nu nog niet beschikbaar in Nederland, maar zodra hij er komt, gaan we samen kijken hoe dit voor de jeugdhulp van betekenis kan zijn. Het begint met dromen.

Dit nieuwsbericht delen: