11 maart 2016

Samenwerken aan maatwerk en kwaliteit staat donderdag 21 april centraal op de Dag van de Jeugdhulp. Het congres is speciaal bedoeld voor gemeenten, jeugdzorginstellingen, onderwijs, huisartsen en (jeugd)politie.

Belandt niemand tussen wal en schip?
Hoe verloopt de samenwerking tussen gemeenten en het ‘voorveld’ in de praktijk? Is de samenwerking zodanig dat de juiste hulp wordt geboden en niemand tussen wal en schip belandt? Welke rol spelen de sociale/wijk/ jeugd teams in zowel preventie als doorverwijzing naar zwaardere zorg? De antwoorden hierop kan je op 21 april krijgen.

Interactieve sessies
Naast het algemene programma, zijn er verschillende interactieve sessies. Zo verzorgen Simone Korsman (Spirit collega) van het Samen DOEN team Amsterdam Noord, Stefanie Meijs (gezinsmanager) en Pieter Bijkerk (strategisch adviseur) van Jeugdbescherming Regio Amsterdam de workshop ‘Allemaal Jeugdbeschermers’. Centraal staat het samen zorgen voor een goede samenwerking in de wijk. Dat je met verschillende organisaties dezelfde taal spreekt, verantwoordelijkheid deelt omtrent de veiligheid van kinderen en goed op elkaar aansluit.

Meer informatie en aanmelden
Dag van de Jeugdhulp 2016

 

Dit nieuwsbericht delen: