10 februari 2016

Anderen informeren waar je bent of met een druk op de knop laten weten dat je in nood zit? Dat kan met de app ‘Watch my back!’ van Qpido, gemaakt voor jongeren.

Hoe werkt de app van Qpido?

‘Met Watch my back! kun je anderen informeren waar je bent. Als je in nood bent, laat je dat met één druk op de knop weten’, zegt Wietske Mous, medewerker Qpido. In de app heb je voorgeprogrammeerde berichten ‘ben thuis!’, ‘ben onderweg!’, ‘bel me!’, ‘kom me halen!’ en ‘bel 112!’ om je contacten te informeren over wat er aan de hand is. Je verstuurt dan een SMS-bericht naar je contacten met je huidige status en locatie. Wietske: ‘Met deze app willen we jongeren een gevoel van veiligheid en bescherming geven voor de momenten waarop dat nodig is.’

Downloaden

Watch my back! is gemaakt op initiatief van Qpido en Zumo Media. De app wordt continue vernieuwd en is te downloaden via de Google Play store en via de App store.

Screenshot van de app 'Watch my back!' waar ingestelde berichten staan.

Dit nieuwsbericht delen: