10 februari 2016

De Associatie voor Jeugd geeft het thema ‘digitalisering in de jeugdhulp’ in 2016 een impuls door
DigiLabs te starten. Basisgedachte: Hoe ontdek je écht nieuwe digitale mogelijkheden voor de jeugdsector. In de DigiLabs ontwikkelt een groep innovators – professionals uit de jeugdhulp – de komende zes maanden een nieuwe kijk op hoe bepaalde digitale mogelijkheden de veranderende zorg kunnen ondersteunen.

Evelyn Visschedijk, community coach bij Spirit in een interview met Jeugd&Co: ‘Jeugdhulp is al pittig genoeg; ik wil dat de bijbehorende dingen leuker worden. Door makkelijker registreren, slimmer samenwerken, games te gebruiken. Misschien leggen we wel dossiers aan van 120 tekens. Net als Twitter.’ Van wild idee naar concrete stappen. Dat is de opzet van het DigiLab. Eind 2016 worden concrete voorstellen gepresenteerd.

‘Er zijn verschillende redenen waarom de zorg voor jeugd de komende jaren een andere vorm moet en zal krijgen: de eisen en verwachtingen van cliënten en hun systeem veranderen sterk, er vindt een ingrijpende herstructurering van de zorg en de financiering plaats en de voortschrijdende digitalisering van de samenleving laat ook de zorg niet onberoerd’, meldt de website van Associatie voor Jeugd.

Een kernteam organiseert de DigiLabs onder leiding van Bert Mulder, Lector Informatie, technologie en samenleving aan de Haagse Hogeschool. Deelnemende organisaties zijn Cardea, Spirit, Jarabee, Youké, Parlan, Yorneo, Altra, Lindenhout en Intermezzo. De DigiLabs zijn onderdeel van het programma DigiJong, een initiatief van de Associatie voor Jeugd.

Meer informatie

Associatie voor Jeugd, een platform voor bestuurders in de jeugdhulp om kennis en vernieuwing te stimuleren.

In de Jeugd&Co van februari 2016 staat een interview met Evelyn Visschedijk en Bert Mulder over DigiLabs.

Iemand die wijst naar een vakje met 'social media'

Dit nieuwsbericht delen: