16 december 2015

Hallo ik ben Djamel en ik ben 10 jaar oud.
Ik heb vaak misgeschoten maar nu heb ik raak en voel me zo vrij als een vogel.
Ik woon in een super Driehuis.
Ik stond achter aan de wachtlijst maar me voogd heeft hard geknokt en heeft gewonnen yes. Het gaat nu heel goed want ik voel me best fijn maar een Driehuis is niet makkelijk en niet altijd fijn want je moet veel leren.
Ik voel me veilig en ik ben mezelf en ik voel me zo soepel als olie en zo blij als een koning.
Als ik dans voel ik me fijn en als ik in de natuur fiets met de tandem voel ik me fijn.
Ik heb niet alleen meegedaan voor de prijs, maar ook omdat ik het een mooi onderwerp vind.

Djamel

Prijsvraag

Jongens en meisjes hebben hun persoonlijke verhaal geschreven over Thuiskomen in je pleeggezin/gezinshuis. ‘Een plek waar je hoort en waar je mag zijn die je bent. Voor sommige kinderen is het de gewoonste zaak van de wereld, voor anderen een droom. Veel kinderen die uit huis zijn geplaatst, vinden niet meteen een prettig nieuw thuis. Hoe zit dat bij jou? Ben jij thuisgekomen in een prettig pleeggezin of gezinshuis? En hoe is dat gegaan? Of is het iets waar je nog steeds over droomt? Thuis is de plek waar je jezelf kunt zijn.’

Djamel heeft met zijn verhaal de derde prijs gewonnen. Zijn bijdrage is in de Wat?!-krant verschenen.

Gezinshuizen

Djamel woont in een Driehuis; een vorm van een gezinshuis. Een gezinshuis is een ‘gewoon’ huis met zowel binnen als buiten voldoende ruimte, in een ‘gewone’ wijk in de regio Amsterdam. In een gezinshuis wonen kinderen van 10 tot 18 jaar die veel met jeugdzorg te maken hebben gehad. Spirit wil graag nog veel meer kinderen met ernstige gedragsproblemen de kans geven zichzelf te ontwikkelen in een gezin. Lees meer over gezinshuizen.

 

Dit nieuwsbericht delen: