16 oktober 2015

Geen superhelden, maar juist hele gewone mensen. Mensen die een te volle inbox hebben. Mensen die te vaak op hun Facebook kijken. Mensen die door heel gewoon te doen iets supers voor een pleegkind kunnen betekenen. Dat is het uitgangspunt van de landelijke campagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’. Het doel? Minstens 3500 nieuwe pleegouders vinden. De belangrijkste woordvoerders in deze campagne zijn voormalig pleegkinderen. Zij kunnen als geen ander vertellen wat pleegouders voor hen hebben betekend. Lees hun verhalen op het digitale platform SuperGewonemensenGezocht.nl. Ook pleegouders van Spirit zijn geportretteerd met hun indringende verhalen en zij spelen een rol in de video.

Iedereen ‘ziet en deelt’ de campagne, bijvoorbeeld via Twitter. Ook Facebook is een belangrijk platform. Diverse kranten en tv-programma’s hebben aandacht besteed aan de campagne. Verder onderstenen radio- en tvspot via RtvNH en AT5, social ads, online banners, borden langs sportvelden, sportclubs en uitingen op regionale bussen de campagne.

Week van de Pleegzorg

Van zaterdag 10 tot zondag 18 oktober is – voor het eerst in Nederland – de Week van de Pleegzorg. Overal in het land zijn activiteiten georganiseerd om nieuwe pleegouders te werven en bestaande pleegouders in het zonnetje te zetten. Zo hebben pleegouders van Spirit allemaal een setje complimentenkaarten ontvangen, organiseren we meerdere pleegoudercafés en geven ambtenaren bij de gemeente Amsterdam die zelf pleegouder zijn voorlichting aan collega’s die het pleegouderschap overwegen. In verschillende gemeenten gaan wethouders op bezoek bij pleeggezinnen.

Jeroen Brandes op bezoek bij pleegouders
Jeroen Brandes, wethouder gemeente Amstelveen, op bezoek bij pleegouders.

Pleegouders gem A'dam geven voorlichting
Ambtenaren van de gemeente A’dam – zelf pleegouders – geven voorlichting aan hun collega’s

Jeroen Olthof wethouder gem Zaanstad
Jeroen Olthof, wethouder gemeente Zaanstad, gaat op bezoek bij pleegouders

Pleegvader Arjan krijgt een bloemetje van pleegzorgwerker
Pleegvader Arjan en zijn pleegkind krijgen een bloemetje van hun pleegzorgwerker

Dit nieuwsbericht delen: