16 oktober 2015

Oktober 2015 is door de Alliantie Kind in Gezin uitgeroepen tot de ‘Maand van het Inhuisplaatsen’. Een maand vol activiteiten die het belang onderstrepen van duurzame gezinsopvang van uithuisgeplaatste kinderen. In deze maand zet Spirit jongens en meisjes die in een gezinshuis wonen en hun gezinshuisouders extra in het zonnetje.

Activiteiten voor jongens en meisjes

In de week van 19 oktober t/m 23 oktober organiseren we allerlei activiteiten voor jongens en meisjes. Op maandag 19 oktober kunnen ze verschillende sportactiviteiten doen: stormbaan, bootcamp, panna voetbal en nog veel meer. De populaire artiest Ayden treedt op, er is een DJ en een speler van Ajax komt langs voor een meet & greet.

De rest van de week kunnen jongens en meisjes allerlei workshops volgen; van acrobatiek tot visagie. Deze workshops zijn vanuit Sportzorg georganiseerd vanuit de gedachte dat jongeren op deze manier kennismaken met ‘nieuwe’ vormen van vrijetijdsbesteding. Sport is een middel om je sociaal en cognitief optimaal te ontwikkelen.

Gezinshuisouders

Gezinshuisouders zijn ontzettend belangrijk voor Spirit. Zij stoppen veel tijd en energie in hun werk om een zo normaal mogelijk leven te bieden aan zeer kwetsbare jongens en meisjes. Om onze waardering aan de gezinshuisouders te laten blijken hebben we een high thea bij de Pits georganiseerd. Bijna alle gezinshuisouders kwamen hier op af.

Met deze activiteiten brengen we gezinshuisouders maar ook de jongens en meisjes met elkaar in contact om verhalen uit te wisselen. Vanuit Sportzorg zijn we blij dat we kunnen samenwerken met de gezinsvormen om er voor hen een geweldige week van te maken. Bij Sportzorg gaan we minimaal tot de max!

Dit nieuwsbericht delen: