23 september 2015

‘Ik ben eindelijk een beetje wegwijs geworden in de wirwar aan alle hulp voor kinderen en ouders’, zegt een ouder- en kindadviseur. Gevuld met een tas vol informatiemateriaal verlaat ze opgewekt de informatiemarkt.

Op maandag 21 en dinsdag 22 september is er door Spirit en Altra een informatiemarkt georganiseerd voor alle medewerkers van de Ouder- en Kindteams en Samen Doenteams. Dit laagdrempelige idee werd groots opgepakt door de vele specialistische organisaties die Amsterdam rijk is. Het kantoor van Spirit was even omgetoverd tot een soort levendige sociale kaart.

Connecties en netwerken

Maandagochtend zijn de kramen in alle vroegte opgebouwd en ingedeeld in de volgende thema’s:
– veiligheid
– schooluitval & risicogedrag jongeren
– opvoedingsonmacht
– residentiële zorg & jonge moeders
– psychiatrische problematiek
– licht verstandelijke beperking

Vanaf twaalf uur was het zoeken naar een plaatsje, vanwege de grote hoeveelheid zorginstellingen. Toen uiteindelijk iedereen een plekje had gevonden, stroomden de OKT’ers en Samen Doeners binnen. Het werd gezellig druk en er werd volop met elkaar gepraat. Opmerkelijk hieraan was dat ook organisaties met elkaar in contact kwamen: er zijn connecties gelegd en netwerken zijn uitgebreid.

Dinsdag werd het zelfs nog drukker dan maandag. De eerste workshops begonnen al om half tien en werden meteen goed bezocht. Presentaties gehouden door Altra en Spirit over:
– pleegzorg (Spirit)
– vechtscheiding (Altra)
– sexting en grooming (Spirit)
– hechting (Altra)
– criminaliteit en schooluitval (Spirit)
– spoedhulp (Altra en Spirit samen)

Onder het genot van een kopje koffie of thee werden ook dinsdag weer veel gesprekken gevoerd en samenwerkingsmogelijkheden besproken. Er heerste een goede sfeer en er was zelfs bezoek vanuit de gemeente.

Bekijk een sfeerimpressie van de informatiemarkt.

Informatiemarkt OKT en SD_sept2015 (1)

Dit nieuwsbericht delen: