24 september 2015

Kom op maandag 12 oktober van 9.00 – 11.00 uur naar Spirits Herfstgasten. Twee uurtjes inspiratie waar je de herfst én winter zeker mee doorkomt. Volgens het concept van Zomergasten worden er een Spiritmedewerker en een externe gast aan de hand van beeldfragmenten live geïnterviewd. Dit jaar presenteren wij weer twee bijzonder interessante en leuke gasten:

Mano Bouzamour Mano (1991) is auteur van het alom geprezen De belofte van Pisa. Als verhalenverteller won Bouzamour in 2010 het Rozentuinfestival. De belofte van Pisa is gebaseerd op zijn eigen leven.

mano bouzamour

‘Mano weet hoe het is om op te groeien bij Marokkaanse ouders in de beruchte Diamantbuurt en kan er fantastisch over vertellen. Toen ik hem ontmoette, dacht ik: als-ie dit op papier krijgt, dan moet iedereen dit lezen. En nu heeft-ie het op papier gekregen. Joris Luyendijk

Over De belofte van Pisa: Zijn broer zit in de zware criminaliteit, zijn zussen werken achter de kassa en zijn buurtvrienden hangen doelloos op straat. Sam, thuis Samir genoemd, is echter vastbesloten het vwo te gaan doen en zich te storten op zijn liefde voor klassieke pianomuziek. Thuis worstelt Sam met zijn analfabete en weinig geïntegreerde ouders, die liever hebben dat hij ‘salam aleikum’ zegt dan ‘goeiemorgen’. Ook op het elitaire lyceum kan hij zich lastig staande houden. Buurthuizen en sterrenrestaurants, moskeeën en jetsetfeestjes laten zich niet combineren.

Een nieuwe en krachtige stem in de Nederlandse literatuur. Politieke correctheid zal nooit meer hetzelfde zijn.’ Herman Koch.
De gouden combinatie: supergeil en retegoed.’ Ronald Giphart.
Bron: Uitgeverij Prometheus

Twitter: @ManoBouzamour

Rian Loonen Projectleider/teamcoach bij Spirit en accounthouder Zaanstreek
‘Onze vrouw in de Zaanstreek.’ Theo Schut

Rian LoonenMet Rian Loonen hebben we een hele boeiende Herfstgast vanuit Spirit. Een Amsterdamse met een Brabants hart. Een ondernemend type die met humor en vasthoudendheid niet klein te krijgen is. Zij weet als geen ander hoe ze organisatiedoelen en persoonlijke drijfveren van mensen met elkaar kan verbinden. In de volksmond wordt zij ook wel de de wervelwind van de Zaanstreek genoemd. Humor, bescheidenheid, enthousiasme en lekker eten, het zijn zomaar wat typeringen die opgaan voor Rian.

Twitter: @rianloonen

Interviewer: Ilse van der Mierden
Twitter: @ilseschrijft

Schrijf je uiterlijk één dag van te voren in via: herfstgasten@spirit.nl en vermeld je naam.

#herfstgasten
12 oktober van 9.00 – 11.00 uur, zaal open:  8.45 uur
Spirit, Fred Roeskestraat 73, 1076 EC Amsterdam, 020 – 540 05 00

Dit nieuwsbericht delen: