7 augustus 2015

De laatste vier jongens hebben Amsterbaken op vrijdag 7 augustus verlaten. De allerlaatste letterlijk: hij is in vrijheid vertrokken en uitgezwaaid door alle medewerkers. De andere drie zijn overgeplaatst, net als alle andere jongens de afgelopen maanden. Het was een zwaar jaar, maar tot het laatste moment hebben medewerkers hun professionaliteit getoond en goede zorg aan de jongens geboden.

Amsterbaken is nu definitief dicht – een besluit van staatssecretaris Fred Teeven in mei 2014. Met pijn in ons hart sluiten we de hekken. Spirit blijft zich inzetten voor de forensische zorg voor jongeren. Dit doen we samen met justitiepartners, lokale overheden en zorgpartners. Onze opgebouwde kennis en deskundigheid gaat niet verloren.

Spirit_Amsterbaken_sluitingDe allerlaatste jongen verlaat Amsterbaken; hij is vrij.
Foto: Liesbeth Dingemans

Dit nieuwsbericht delen: