14 juli 2015

Eind juni heeft de Verhulst een Fancy Fair georganiseerd voor medewerkers en buurtbewoners. Door bezuinigingen en het wegvallen van de sponsor dreigde dit jaar het kamp niet door te gaan.

Weer even kind kunnen zijn

Bij de Verhulst wonen meisjes van 12 tot 18 jaar die om diverse redenen niet thuis kunnen wonen. Bij de Verhulst krijgen zij specifieke begeleiding. Al jaren gaan de meisjes samen met de groepswerkers op kamp in Ommen. Door de Fancy Fair konden zij dit jaar gelukkig ook weer gaan. ‘Het kamp was heel leuk. De activiteiten hebben een goede bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en weerbaarheid van de meisjes. Ze hadden een echt vakantiegevoel en konden weer lekker even kind zijn’, zegt groepswerker Brenda.

Friendraising steeds belangrijker

Jongens, meisjes en gezinnen horen een ‘normaal leven’ te leiden. Dit betekent dat zij ‘gewoon’ op vakantie kunnen gaan. Sporten is geen luxe, maar pure noodzaak voor lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. En culturele activiteiten zijn nodig om bewust te worden van eigen talenten. Hiervoor is ondernemerschap, crowdfunding en friendraising belangrijk.
Naast donaties en giften van fondsen, is Spirit op zoek naar andere vormen van investeringen. Dit hoeft zeker niet in de vorm van geld. Het ‘schenken’ van bijvoorbeeld theatertickets en buggy’s, of het verzorgen van yogalessen en pianolessen is ook meer dan welkom. Zo heeft de Verhulst tijdens de Fancy Fair twee nieuwe sponsors gevonden die leuke dingen voor de meisjes willen organiseren.

Ook iets betekenen?

Wil jij ook iets betekenen voor jongens, meisjes en gezinnen? Neem dan contact op met Caroline Smakman via 020 – 540 05 09 of c.smakman@spirit.nl.

Toch nog op kamp

Dit nieuwsbericht delen: