14 juli 2015

Professionaliteit en Plezier; in 2015 hét thema binnen Spirit. De gedachte? Zit je lekker in je vel, heb je plezier in je werk en benut je jouw kwaliteiten, dan sluit je veel beter aan bij wat jongeren en hun gezin nodig hebben. Het thema wordt ingevuld voor en door elkaar: medewerkers van Spirit geven elkaar complimentjes als ‘Je bent een held!’, volgen workshops en geven workshops.
Inmiddels hebben ruim 150 collega’s deelgenomen aan bijvoorbeeld:
– Familie-opstellingen
– Elke dag je inbox leeg
– Pluk je geluk
– Reflectievaardigheden
– FredEx (afgeleid van TEDx) voor delen van ideeën.
– Hoogbegaafd: gaaf of lastig?
– Renspiratie: hoe je hardlopen leuk kunt maken
– Mee met de TD (technische dienst)
Daarnaast hebben ruim twintig teams verschillende workshops gevolgd van McChange van Jeroen Bouman. Veel collega’s en teams willen de diversiteit in samenwerking benutten, leren omgaan met werkbelasting en daarin beter hun grenzen kunnen aanvoelen en stellen. De kracht van humor wordt hierin benut, iets wat in de zwaarte van ons werk een essentiële rol speelt.

Aansluiting bij werkdruk en zelfsturing

Professionaliteit en Plezier speelt in op datgene wat medewerkers nodig hebben. De omslag naar zelfsturing in combinatie met bezuinigingen vragen namelijk nogal wat. Taken die de manager voorheen deed zijn nu belegd bij het team. De uitdaging is niet op de ‘oude’ manier verder te gaan, maar slimmer, innovatiever en zo normaal mogelijk. Dat vraagt flinke veerkracht, actie en reflectie van hulpverleners. Dat lukt alleen als we elkaar helpen door kennis, ervaringen en vaardigheden te delen. Met het thema Professionaliteit en Plezier nodigen we iedereen uit te investeren in zichzelf. En zoals gezegd; met als doel jongeren en gezinnen nog beter te ondersteunen in wat zij nodig hebben.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit themajaar en zelfsturing kun je contact opnemen met
Henrieke van Diermen.

Dit nieuwsbericht delen: