14 juli 2015

Hij is trots op zijn diploma Jeugd Sport Begeleider. Zeven weken leerde hij samen met acht andere jongens en meisjes van de Koppeling de basisvaardigheden voor het begeleiden van sportactiviteiten. ‘De lessen waren na schooltijd, maar voelde heel anders dan school. En ik moest dit niet doen, ik wilde het zelf.’

Veel geleerd

Mustafa heeft veel geleerd. Hoe hij les moet geven en met druk moet omgaan. ‘En voor de klas staan. Dat is echt lastig. Vooral toen hij examen deed en er veel mensen kwamen kijken.’ Met zijn diploma op zak kan hij, en wil hij graag de opleiding Sport en Beweging doen. ‘Ik heb voor iets gewerkt, hárd gewerkt en dat voelt goed. Mijn moeder is trots, ze had nooit gedacht dat ik een diploma zou halen!’

Negen jongens en meisjes, negen diploma’s

Eigenlijk was er plek voor acht jongens en meisjes, maar tegen een negende enthousiasteling konden ze geen ‘nee’ zeggen. Allemaal hebben ze het diploma gehaald. Merel Bosch, docent lichamelijke opvoeding bij de Koppeling: ‘Ondanks hun verschillende karakters en verleden hebben ze samen veel plezier gehad en elkaar geholpen tijdens de lessen.’

Goede opstap vervolgopleiding

De jongens en meisjes kunnen met het diploma op zak aan het werk als assistent van een trainer of een vervolgopleiding volgen, zoals Mustafa wil.
Trainingsbureau Sports & Behaviour heeft de cursus verzorgd, onder begeleiding van Altra. De gemeente Amsterdam heeft de cursus gefinancierd vanuit
‘Sportservice’.

Kijk voor meer informatie op de website van de Koppeling.

Dit nieuwsbericht delen: