20 juli 2015

‘Dit is het eerste wat ik doe wat ik echt leuk vind’ aldus stagiaire Chantal, in het item dat programma
Nieuwsuur maakte over de Pits.

Lunchroom de Pits biedt stageplaatsen en leerwerkplekken aan jongeren die nét dat beetje meer zorg en aandacht nodig hebben dan dat er op een reguliere plek veelal geboden wordt. Jongeren kunnen onder begeleiding van een erkend leermeester het Horeca-vak leren en werknemersvaardigheden opdoen.

Geen ingewikkelde intakeprocedures

Clemens, hulpverlener en initiator van de Pits: ‘Hier bieden we jongeren een kans om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Verder werken we niet met ingewikkelde intakeprocedures. Als het even meezit kunnen ze de volgende dag beginnen.’ Stagiaire Katja: ‘We zijn één team, doen allemaal hetzelfde en elke dag wat anders.’

Zin in een lekker broodje of een goede koffie?

Naast een prettige leerwerkplek is de Pits vooral ook een professionele en gezellige lunchroom voor een smakelijk broodje, salade of een goede bak koffie.

Trajecten op maat

De Pits is een officieel erkend leerbedrijf en er wordt samengewerkt met verschillende onderwijsinstellingen. Trajecten voor jongeren zijn op maat. Het doel is werknemersvaardigheden opdoen en daarmee het perspectief op diploma en werk te vergroten.

Dit nieuwsbericht delen: