9 juni 2015

Hij stond op tilt. Bodil gaf hem maar meteen de hond mee. Dan kon hij een blokje om. Hij kwam keurig terug, en riep: “Waar is hier een Albert Heijn? Is hier geen politie? Wát een dorp!” Toch is Achmed (16) dolblij dat hij na twee weken de jeugdgevangenis Amsterbaken mag verlaten. Onder strenge voorwaarden van de kinderrechter mag hij ‘zijn tijd’ uitzitten bij forensische pleegouders Bodil en Geert. In hun sfeervolle huis in de Zaanstreek.

Jaarbericht Kinderrechten 2015

In Nederland zit 79% van de minderjarigen die in een justitiële jeugdinrichting verblijven, zijn niet veroordeeld maar zitten in voorlopige hechtenis tot er een definitieve uitspraak van de rechter is. Dat staat in het Jaarbericht Kinderrechten 2015. Vorig jaar ging het om ruim duizend kinderen. Al die tijd wordt de behandeling van de kinderen niet gestart. Defence for Children pleit voor alternatieven, en noemt een pilot als ‘Forensische pleegzorg’ van Spirit en het ministerie van Justitie als goed voorbeeld.

Dit nieuwsbericht delen: