14 april 2015

Marga Ganzevles en Rob de Blok, gezinshuisouders bij Spirit, hebben het boek Wie zorgt er dan voor mij? geschreven – over ‘een veilige toekomst voor kinderen in de jeugdzorg’. Ze beschrijven de impact van de jeugdzorg op kinderen in hun voormalige gezinshuis, dus de periode die achter hun ligt. Marga Ganzevles: ‘Deze kinderen hadden vaak al op verschillende plekken gewoond en waren langdurig in onzekerheid over hun toekomst. Wij willen met het boek laten zien dat kinderen soms de dupe worden van het systeem. We vinden dat het beter moet en kan. Het vraagt van iedereen die met deze kinderen werkt om echt in het belang van het kind te kijken en te handelen.’

Het boek is makkelijk leesbaar, bevat concrete dilemma’s en knelpunten, maar schetst ook kansen die er zijn om kinderen en ouders beter te kunnen helpen nu de Wet op de Kinderbescherming is vernieuwd. Een aanrader voor alle professionals in de jeugdzorg!

Het boek is te bestellen via swpbook.com/1833.

Het artikel dat in de Volkskrant is verschenen:
‘We hebben in al die jaren zo vaak gedacht: hoe kán dit!?’

Rob de Blok en Marga Ganzevles met hun net verschenen boek ‘Wie zorgt er dan voor mij?’

Dit nieuwsbericht delen: