3 april 2015

Met de animatiefilm ‘Luna zoekt pleegouders’ start Spirit i.s.m. Pleegzorg Nederland een actie om nieuwe pleegouders te werven voor kinderen die – net als Luna – wachten op een fijne plek in een pleeggezin. De film en bijbehorende radiospot, zijn te zien en te beluisteren op onder andere AT5 en RTV Noord Holland en wordt ook via de sociale media gedeeld.

Bekijk  de animatiespot van Luna .

Mijn mama kan even niet voor me zorgen
Een kind kan het beste thuis worden opgevoed, daar is iedereen het over eens. Maar soms is dat niet mogelijk. Als de problemen in een gezin niet met hulp thuis opgelost kunnen worden, dan is pleegzorg het beste alternatief. Het benadert de gezinssituatie het meest. Er is veel behoefte aan pleegouders.

Daarom zoekt Luna pleegouders
Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij een gezin voor een kind van een ander zorgt. Iedereen van 21 jaar en ouder die een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden, kan pleegouder worden. Voor een paar dagen (in een crisissituatie), voor een paar maanden of een aantal jaren en – als een kind niet meer terug kan naar huis-  tot hij of zij volwassen is.
In de animatiefilm laat Luna zien dat heel veel mensen pleegouders kunnen zijn: een vader en moeder met kinderen,  twee vaders of moeders, of een moeder alleen. Pleegouders kunnen jong of oud zijn, op kantoor werken of brandweerman zijn. Zolang ze maar een groot hart hebben.

Help Luna en vele andere kinderen
Wilt u ook pleegouder worden? Help Luna en vele andere kinderen op weg naar morgen.
Als u in Amsterdam of omgeving woont kunt u geheel vrijblijvend meer informatie opvragen of een informatiebijeenkomst bij Spirit bijwonen. Woont u in een andere regio ga dan naar
pleegzorg.nl en kijk voor een pleegzorginstelling bij u in de buurt.

Dit nieuwsbericht delen: