19 april 2015

In de eerste Binding van 2015 – een uitgave van Spirit voor haar pleegouders en andere geïnteresseerden – een artikel over de pilot forensische pleegzorg. Achmed (16) mag onder strenge voorwaarden van de kinderrechter ‘zijn tijd’ uitzitten bij forensische pleegouders Bodil en Geert.

In het themagedeelte aandacht voor ‘Elkaar versterken’. Spirit wisselt samen met andere organisaties expertise uit om pleegouders extra goed te trainen. Op deze manier sluiten we beter aan bij bepaalde problematiek en versterken we elkaar. Aan het woord o.a. pleegmoeder Dorien die vertelt over haar complex getraumatiseerde pleegkinderen, veroorzaakt door een verleden van verwaarlozing en misbruik. Ze volgde de training ‘Traumasensitief Pleegouderschap’ bij de Bascule.

Verder in deze Binding de rubriek: ‘Het pleeggezin van..’ Ingrid is als crisispleegmoeder voor pubers heel wat gewend maar zo goedgemanierd als Yin en Ki had ze ze nog niet meegemaakt.
En een interview met Brigitta die vertelt hoe ze leerde accepteren dat haar twee kinderen in een pleeggezin wonen, de eerste column van Coraline (12) en andere mooie artikelen over pleegzorg en columns van pleegouders.

Dit nieuwsbericht delen: