2 maart 2015

Ali hangt op straat, terwijl hij eigenlijk op school hoort te zitten. Hij spijbelt en áls hij in de klas zit, loopt hij de boel te verzieken. Thuis is er flink wat aan de hand. Zijn vader ziet hij niet meer en zijn moeder is altijd aan het werk. Ali voelt zich eenzaam. Gelukkig heeft hij zijn vrienden van de straat. Dat ze stelen en dealen in drugs maakt hem niet zoveel uit. Om Ali weer aan de slag te krijgen, wordt hij aangemeld bij ‘Back on Track’.

Klaargestoomd voor een actief vervolg

‘Back on track’ is gericht op jongens van 12 tot 19 jaar die niet naar school gaan, maar nog wel leerplichtig of kwalificatie plichtig zijn. Ze hebben flink wat schoolwisselingen of negatieve ervaringen op school achter de rug. Bij ‘Back on Track’ worden zij in tien weken ‘klaargestoomd’ voor een actief vervolg van hun opleiding, een frisse start op een andere school of een passend traject naar werk.

Intensief en gevarieerd dagprogramma

Het team van ‘Back on Track’ bestaat uit hulpverleners, docenten en een behandelaar. Samen verzorgen zij vier dagen per week een intensief en gevarieerd dagprogramma. Dat bestaat uit onderwijs, individuele coaching, vaardigheidstrainingen en werkbezoeken voor beroepsoriëntatie. Afhankelijk van de problematiek krijgt de jongen en het gezin specialistische hulp thuis.

Pilot

‘Back on Track’ is een pilot. Alleen samenwerkingspartners (Bureau Leerplicht Plus, Lijn 5, Amsterdamse Plus/ ROC TOP, De Bascule, Spirit) kunnen jongeren aanmelden. De volgende pilot start op 2 maart. Meld zo snel mogelijk aan. Jongeren kunnen tot uiterlijk eind maart instromen.
Neem contact op met:

-F. Bounnaanaa, 06 – 51 71 79 94 (Spirit)
– A. Harell, 06 – 41 19 77 25 (Amsterdamse Plus)

 

Dit nieuwsbericht delen: