2 maart 2015

Het is goed als docenten meer kennis en handvaten hebben om beter bij deze studenten aan te sluiten zodat ze binnen boord blijven. ROC Amstelland heeft zelf om de training ‘Omgaan met opvallend gedrag’ in de klas gevraagd. De afdeling Opleiding & Training van Spirit heeft deze training speciaal voor hen ontwikkeld, afgestemd op wat zij nodig hadden.

Oplossingsgericht aan de slag

‘Het is heel fijn om met andere docenten de klassensituatie te analyseren en oplossingsgericht aan de slag te gaan’, zegt een docent. In vier halve dagen krijgen ze onder andere basiskennis van gedragsproblemen bij jongeren van 16 tot 23 jaar, en deze gedragsproblemen op tijd te herkennen. Docenten kunnen interventies inzetten om met bepaald gedrag om te gaan, gericht op bijvoorbeeld groepsdynamica, communicatie- en gespreksvaardigheden en klassenmanagement. Daarnaast leren de docenten vaardigheden om met ouders in gesprek te gaan over de sociaal emotionele problematiek of het gedrag van hun kind.

Het is een training met een praktische insteek. Janneke Vaessen, trainer bij Spirit: ‘We gaan met concrete vragen en dilemma’s van docenten aan de slag en maken een koppeling naar de theorie. We oefenen veel en werken oplossingsgericht. De training is nog in volle gang, maar tot nu toe zijn de docenten zeer tevreden!’

Geïnteresseerde scholen kunnen informatie opvragen via aanmeldingenO&T@spirit.nl.

Contactpersoon: Janneke Vaessen.

Cedeo-erkend

Afdeling Opleiding&Training van Spirit is in de zomer van 2014
Cedeo-erkend als opleidingsinstituut voor professionals in de zorg.

Dit nieuwsbericht delen: