2 maart 2015

In een klas kunnen leerlingen zitten met bijvoorbeeld autisme, een non-verbale leerstoornis of Gilles de la Tourette. De training Move2Learn wordt aan de hele klas gegeven, en ondersteunt in het samenwerken, het ontdekken en waarderen van ieders kwaliteiten.

Autistisch jongetje geeft iedereen een knuffel

’Een van de meest ontwapende momenten vond ik toen autistisch jongetje de kwaliteit “ik kan goed knuffelen” koos. Meerdere kinderen in de klas zeiden: “ja, hij kan heel goed knuffelen”.  Daarop ging hij de hele klas rond om ieder kind een knuffel te geven, terwijl hij zich normaal vaak terug trekt in de klas’, zegt Peter Zuurveld, trainer van Move2Learn bij Spirit.

Klassikale oefeningen en ondersteuning van de docent

Elke klas krijgt een speciale selectie van oefeningen. Ze oefenen via een spel, knippen- en plakken, houden een kringgesprek of rollenspel. Naast deze klassikale oefeningen, maken de trainers samen met de docent een analyse van de klas en bespreken wat de leerlingen individueel en als groep nodig hebben in hun ontwikkeling. Uiteindelijk gaat het erom dat kinderen prettig met elkaar omgaan, in een veilige omgeving en een klimaat waarin iedereen zich goed kan ontwikkelen. Door Move2Learn komt er meer rust in de klas en wordt er beter samengewerkt.
De training Move2Learn is geschikt voor alle basis- en middelbare scholen. De training kan aan een hele klas worden gegeven, of aan kleinere groepjes jongeren uit verschillende klassen.

Meer informatie en contact

Geïnteresseerd in deze training? Bel of mail één van de trainers voor informatie:
– Peter Zuurveld: p.zuurveld@spirit.nl of 06 – 508 36 489
– Tanja van Tol: t.v.tol@spirit.nl of 06 – 46 27 25 18
– Bonnie Schaafsma: b.schaafsma@spirit.nl of 06 – 55 32 48 29

Dit nieuwsbericht delen: