2 maart 2015

Denk aan situaties als pesten en agressie, of moeizaam contact tussen de docent en de klas. Samen met de docent geeft Spirit training aan de leerlingen. Daarnaast krijgt de docent individuele coaching met Video Interactie Begeleiding.

Rustiger en aanspreekbaar

‘Ik heb deze training als leerzaam en zinvol ervaren, heb met andere ogen leren kijken naar de klas en mijn eigen functioneren. De klas is rustiger geworden en is goed aanspreekbaar’, aldus een docent na afloop van KIK. Vaardigheden van de docent vergroten bij het contact maken, groepsdynamica en klassenmanagement heeft een zeer positief effect in de klas. Met interactieve oefeningen werken ze aan vertrouwen, samenwerking en respect voor elkaar. Janneke Vaessen, trainer bij Spirit: ‘Soms helpt het als een buitenstaander taboes in de klas benoemt en bespreekbaar maakt. Het onderling contact en de sfeer verbetert en er wordt opener met elkaar gesproken.’

Werken met filmbeelden

KIK is een traject op maat. Door een uitgebreide analyse vooraf sluiten de trainers goed aan bij de schoolcultuur, competenties en persoonlijke uitdagingen van de docent en klas. ‘En met filmbeelden werken is ontzettend effectief. We evalueren altijd goed, ook met de teamleider en zorgcoördinator en soms het hele docententeam. Hierdoor delen we de ervaringen en profiteert de hele school ervan’, zegt Janneke.

Meer informatie en contact

Spirit heeft KIK ontwikkeld en geeft deze training met name aan de onderbouw van middelbare scholen. Maar KIK wordt ook op basisscholen gegeven, en vorig jaar een paar keer op het ROC TOP (MBO) in Amsterdam. Andere scholen kunnen ook KIK inkopen. Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met aanmeldingeno&t@spirit.nl. Contactpersoon: Janneke Vaessen.

Dit nieuwsbericht delen: