30 januari 2015

Maar wat als iemand zegt: “Ik heb geen netwerk?” Dan staan professional en cliënt voor de uitdaging te zoeken naar mogelijkheden om het sociale netwerk te versterken. Hoe doe je dat? Wat werkt bij het versterken van sociale netwerken?
Samen met Actiz en Vilans onderzocht Movisie verschillende methoden voor het versterken van sociale netwerken. Ze zijn bij elkaar gebracht in het boekje
‘Aan de slag met sociale netwerken’. Hierin staan diverse manieren om een netwerk in kaart te brengen en 44 methoden om een netwerk te versterken.
In het boekje staan ook tips. Eén ervan is het betrekken van buren en buurtbewoners. Wilco Kruijswijk, een van de auteurs: ‘Bij een sociaal netwerk wordt meestal gedacht aan familie. Logisch, want zo’n 80 procent van de mantelzorg wordt door familie verleend. Er is daarom vaak minder aandacht voor vrienden en buren. Daar liggen kansen.’

Lees hier het artikel  ‘Aan de slag met sociale netwerken’.

 

Dit nieuwsbericht delen: