30 januari 2015

Schietzo: een film gemaakt door jongens die hulp krijgen vanuit Resocialisatie en Begeleiding. De film laat zien hoe de jongeren in aanraking komen met criminaliteit, omgaan met groepsdruk en wat vriendschap voor hun betekent. Faouzi Bounnaanaa, medewerker R&B: ‘Twaalf jongens hebben meegewerkt. Van cameraman, geluidsman tot regisseur, alles wat nodig is om een film te kunnen maken. Na twaalf weken was de film af, de jongens dachten dat ze er een half uur voor nodig hadden, maar ze zijn apetrots op het eindresultaat.’ De film is in samenwerking met Studio West gemaakt.

R&B: Resocialisatie en Begeleiding

R&B is een programma voor jongens van twaalf tot achttien jaar uit Amsterdam. Ze hebben zware problemen thuis, op school en hebben dikwijls de politie en justitie in de ogen gekeken. Ze veroorzaken vaak overlast in de buurt en belanden, of zijn beland, in het criminele circuit. R&B wil het gedrag van deze jongens veranderen, zodat van een criminele carrière geen sprake is, ze thuis kunnen blijven wonen, hun diploma halen en werk vinden. De jongens leren basisvaardigheden, zoals op tijd komen, iets voor een ander doen, de juiste keuzes maken, problemen bespreken en zelfredzaam zijn. Ze volgen trainingen en ondernemen maatschappelijk gerichte activiteiten. Ze bakken cupcakes voor bejaarden, bezoeken het homomonument en het blindenmuseum en houden toezicht bij activiteiten in hun eigen buurt.

Lees meer over R&B en hoe u jongeren kunt aanmelden.

Van het een komt het ander…

Tijdens de première van Schietzo zijn meerdere jongens van R&B benaderd door de Producer Brigit Hillenius om bijrollen voor NRD te spelen. NRD is een Serie die wellicht in de toekomst uitgezonden wordt op de Nederlandse televisie. Vervolgens zijn er vanuit de bijrollen van NRD een aantal jongens gevraagd om mee te doen aan een videoclip Beat Fatigue – Stuck In A Dream. Een van de jongens van R&B heeft hier in de hoofdrol. De Clip wordt in vijf landen uitgezonden.

Bekijk de filmpjes!

Schietzo
– Teaser van NRD
–  Clip van Beat Fatigure – Stuck in A Dream

Dit nieuwsbericht delen: