30 januari 2015

Dawy (9) woont in een pleeggezin van Spirit. Ze heeft meegedaan aan de workshop ‘Spannende verhalen vertellen’, georganiseerd vanuit ‘Het vergeten kind’. Meer kinderen uit de jeugdzorg hebben spannende verhalen geschreven en tekeningen gemaakt. Alles is gebundeld in een boek. Op 3 februari, tijdens de ‘Week van Het vergeten kind’, heeft H.M. Koningin Máxima een exemplaar gekregen. Drie keer raden wie dit boek aan haar mocht geven… Dawy!

Dawy en Maxima

Dawy (meisje met roze strik in het haar) heeft het boek aan H.M. Koningin Máxima overhandigd.

Het spannende verhaal van Dawy:

De vampier zwerver

Tom en Lisa waren twee beste vrienden. Lisa mag bij Tom slapen op de zolder maar ze wisten niet dat er een zwerver op de zolder was die naar eten zocht . Ze wilden net hun bed klaar maken toen ze… rood op hun matras zagen!
Ze stonden stokstijf stil met een bleek gezicht en grote ogen. Ze keken tot ze een geluid hoorden. Ze gingen naar de plek waar het geluid vandaan kwam. Ze zagen toen een schaduw van een mens. Het leek op een vrouw maar ook op een man. Ze gingen heel zachtjes naar de man of vrouw toe die hen recht in de ogen keek.
Ze zagen een zwerver maar het leek ook op een VAMPIER. Ze renden naar beneden naar papa en mama, maar die waren er niet. Mama was boodschappen doen en papa was werken. Tom en Lisa gingen toen maar weer naar boven. Toen ze op zolder waren, deden ze gauw het licht aan en de vampier of zwerver vroeg: “Hebben jullie wat te eten voor me?”
Tom zei: “Ik kan wel een boterham voor u maken.”
“Gatverdamme,” zei de vampier zwerver, “Geef mij liever BLOED!”
Lisa en Tom keken de vampier aan. “Of wacht eens, ik eet jullie op,” zei hij toen.
Toen zagen ze maar één oplossing. Ze pakten de houten kapstok en sloegen hem ermee. De vampier zwerver viel neer, in een plas bloed. Toen hij wakker werd, zeiden Tom en Lisa: “Kijk, daar ligt bloed,” ze wezen naar de plas waar hij zelf in lag. De vampier was blij.
Toen hoorden ze “Ik ben thuis!”, dat was mama. De zwerver ging weg en Tom en Lisa gingen opruimen. Toen papa thuis kwam, gingen ze avond eten.

Over Dawy

Mijn naam is Dawy, mijn hobby’s zijn paardrijden en met mijn dieren spelen. Ik heb een hond, twee katten en een hamster. Ik vind tortilla’s heel lekker, maar pizza ook. Ik zat op voetbal, paardrijden maar ik houd ook heel veel van dansen. Mijn lievelingskleuren zijn turquoise en blauw. Ik ben het allerliefste op het strand omdat je daar schelpen kunt zoeken en ik houd van zwemmen in de zee. Later wil ik graag dierenarts worden omdat ik veel van dieren houd en omdat ik dieren graag wil helpen als ze ziek zijn. Ik vind alle dieren leuk, maar mijn lievelingsdieren zijn dolfijnen en hamsters. Mijn lievelingsboek is de Droom van Lena’s Lijstje en mijn lievelingszangeres is Alicia Keys.

Dit nieuwsbericht delen: