30 januari 2015

Gällindro, bijna 8 jaar, zit eindelijk op voetbal. Zijn favoriete voetballer is Cristiano Ronaldo. Je kunt slechtere voorbeelden hebben. Wat hij leuk vindt aan voetbal? ‘Dat ik met mijn vriendjes speel.’ Gällindro’s ouders hebben niet de financiële middelen om hem ‘op voetbal’ te doen. Mireille van den Haak, hulpverlener van Gällindro en werkzaam bij Spirit, meldde hem aan bij het Jeugdsportfonds.
Alle kinderen in Nederland moeten de kans krijgen om te sporten. Net als Gällindro. Voor jongeren in de jeugdzorg is sporten niet altijd vanzelfsprekend: onwetendheid in het vinden van een geschikte club, te weinig geld om contributie te betalen. En dat terwijl sporten vaak een belangrijke bijdrage levert aan de hulpverleningsdoelen. ‘Sporten is gezond, maar je leert ook op tijd komen, omgaan met verlies, doorzetten en samenwerken’, zegt Abdellah Ahrouch, sportzorgbemiddelaar van Spirit.

‘Mag ik al meedoen?’

Abdellah zoekt en vindt sportverenigingen voor kinderen en jongeren als dat hen of hun ouders zelf niet lukt. Vaak zijn het clubs die speciale begeleiding kunnen bieden. Voetbal, vechtsport, streetdance, tafeltennis of paardrijden: alles is mogelijk. Voor de contributie kan een hulpverlener een beroep doen op het jeugdsportfonds. ‘Hij is ontzettend blij dat ‘ie nu op een voetbalclub zit’, zegt Mireille. ‘In de tijd dat de aanvraag liep, vroeg hij al telkens aan zijn moeder: ‘Mag ik al meedoen?’ Toen hij eenmaal hoorde dat het was geregeld, was hij hartstikke gelukkig.’

Maatschappelijk betrokken bedrijven

Abdellah merkt dat er steeds meer bedrijven maatschappelijk betrokken willen ondernemen: ‘Ze sponsoren het jeugdsportfonds of organiseren sportactiviteiten voor jongeren.’ Rabobank Foundation doneert bijvoorbeeld een startkapitaal aan het jeugdsportfonds als gemeenten besluiten samen te werken met het fonds. Ter promotie van het fonds hebben zij daarom
het verhaal van Gällindro geschreven. En een filmpje gemaakt.
Wilt uw bedrijf ook iets op sportgebied doen voor jongeren in de jeugdzorg? Neem contact op met Abdellah Ahrouch via:a.ahrouch@spirit.nl of  06 – 46 24 70 56.

Dit nieuwsbericht delen: