14 oktober 2014

Bericht namens Stichting Alexander

Op maandag 27 oktober 2014 op Voor De Jeugd Dag komen allerlei mensen van gemeenten, van hulpverleningsinstellingen, van scholen, en ook jongeren en ouders bij elkaar om na te denken over deze transformatie. Meer dan 1000 deelnemers gaan elkaar inspireren en zullen ideeën uitwisselen via toespraken, workshops en informele ontmoetingen. Het Ministerie van VWS is ook benieuwd naar de meningen van jongeren en ouders.

Wij, van Stichting Alexander, zijn op zoek naar jongeren en ouders die graag deel willen nemen aan een Transformatiebrigade.
Zie voor meer informatie de bijlage (n.b. de 1e bijeenkomt op 9 oktober is niet doorgegaan.). Deze transformatiebrigade gaat dan De dag Voor De Jeugd kritisch volgen: krijgen jongeren en ouders wel meer te zeggen over hun eigen zorg? Gedurende deze dag word je door ons ondersteunt en gecoacht.

Er wordt een bijeenkomst ter voorbereiding georganiseerd. We gaan ons dan gezamenlijk voorbereiden. Na een kennismaking volgt een uitleg over wat de transformatie precies inhoudt en samen bepalen we aantal belangrijke vragen die we op die dag kunnen stellen, tijdens workshops, maar ook aan de deelnemers van de dag. Daarnaast maken we afspraken hoe de brigade te werk gaat op de 27e.

De introductiebijeenkomst is op maandag 20 oktober van 15:00 tot 17:00 uur in Utrecht of Arnhem. Je kunt je hiervoor aanmelden. Als je je hebt aangemeld, krijg je bericht waar het precies plaatsvindt. Mocht je wel willen deelnemen, maar je kunt niet (maar natuurlijk wel op 27 oktober), laat dat even weten, dan bedenken we wat anders.

De ‘Voor de Jeugd Dag’ is in de Westergasfabriek in Amsterdam van 10:00 tot 17:00 uur (zie ook
www.voordejeugd.nl). Voor deelname aan de transformatiebrigade krijg je een vergoeding, waaronder een reiskostenvergoeding.

Het projectteam Transformatiebrigade:
Michelle Mattemakers, Ivet Pieper en Leo Rutjes

Dit nieuwsbericht delen: