3 oktober 2014

Op donderdag 2 oktober hebben alle wethouders Jeugd samen met de directies van gecontracteerde instellingen hun handtekening gezet onder de contracten. Een mijlpaal in de transitie van de jeugdzorg naar gemeenten!

Gemeenten verantwoordelijk voor jeugdzorg

Op 1 januari 2015 gaat de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg van het Rijk en provincies over naar gemeenten. De gemeenten hebben jeughulp ingekocht bij zorginstellingen, waaronder Spirit. Tijdens de inkoopgesprekken heeft Spirit steeds goed naar de inhoud van onze hulp aan kwetsbare kinderen en jongeren gekeken. We willen niet aan kwaliteit inboeten. Vanwege bezuinigingen bij de gemeenten kunnen we helaas een beperkt deel van ons zorgaanbod niet meer leveren. Toch is Spirit tevreden met de uitkomsten die er nu zijn.

Dit nieuwsbericht delen: