29 oktober 2014

Fiq is een sportieve en serieuze jongen van 15 jaar. Hij zit in 3-havo en wil later graag advocaat worden. Fiq woont sinds een paar maanden in een crisispleeggezin van Spirit. In zijn eigen gezin was vaak ruzie en er was sprake van huiselijk geweld. Fiq kan en wil niet meer terug naar huis. Daarom zoeken we een pleeggezin in Amsterdam waar Fiq langer kan wonen. Hij wil het liefst in een netjes, rustig en sportief pleeggezin wonen met wie hij ook een beetje op zijn niveau kan praten over wat hem bezighoudt. Hij zat vroeger op hockey en voetbal en wil een van deze sporten weer oppakken. Fiq wil graag vanuit het pleeggezin een goede manier vinden om contact met zijn ouders te onderhouden. Ook wil hij zijn broertje en zusje, die samen in een ander pleeggezin wonen, regelmatig zien.

Heb jij plek voor Fiq of ken jij mensen die geschikt zouden zijn als pleegouder voor hem? Neem dan contact op met Sylvia Huisman (medewerker Kindgericht werven), via s.huisman@spirit.nl of 06 – 25 31 93 08. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk. Aspirant pleegouders worden altijd zorgvuldig gescreend en voorbereid op het pleegouderschap.

Kindgericht werven

Voor sommige jongeren, waaronder Fiq, is het soms heel lastig een geschikt pleeggezin te vinden. Met ‘Kindgericht werven’ wordt samen met de jongere, en eventueel de ouders, uitgebreid besproken hoe het meest passende pleeggezin eruit zou moeten zien. Door met dit soort wensen rekening te houden in de zoektocht naar een pleeggezin, wordt de kans van slagen groter. Belangrijke aanknopingspunten voor jongeren zijn bijvoorbeeld:

– persoonlijke interesses en sport
– de ligging van school
– religie en cultuur

Spirit zoekt daarbij in de leefomgeving van het kind zelf (zoals sportclubs, buurtverenigingen of de kerk), maar ook buiten het netwerk van het kind. Het eigen netwerk biedt namelijk niet altijd mogelijkheden voor het vinden van een passend pleeggezin.

Meer informatie

Meer informatie over pleegzorg bij Spirit? Twee keer per maand zijn er
informatieavonden over pleegzorg in Amsterdam.

 

Dit nieuwsbericht delen: