11 september 2014

Jeugdzorg Nederland en jeugdzorgorganisaties hebben inhoudelijke input geleverd voor de scripts van deze tv-serie. Spirit heeft meegewerkt aan de aflevering ‘sexting’ (het verspreiden of delen van seksueel getinte foto’s of berichten via mobiele telefoons of andere sociale media).

Zeven afleveringen
In zeven afleveringen staat steeds een ander thema centraal, zoals verslaafde jongeren, vechtscheiding, jeugdcriminaliteit, complexe pleegzorg en sexting. In de gedramatiseerde verhalen (gespeeld door acteurs), die op waargebeurde cases zijn gebaseerd, is te zien hoe jeugd- en jongerenwerkers omgaan met de problematiek in de maatschappij van tegenwoordig.

Eerste aflevering: jongeren met verslaving
De serie is vanaf zondag 14 september wekelijks om 19.00 uur te zien op RTL 8 en wordt herhaald op RTL 4. De eerste uitzending draait om jongeren met een verslaving. De veertienjarige Wies wordt na een alcoholvergiftiging naar een afkickkliniek gebracht. Hier wordt ze verliefd op een oudere medebewoner. Tijdens hun verblijf in de kliniek wordt langzaam duidelijk met welke psychische problemen beiden kampen.

Bekijk meer op de website van RTL.

Dit nieuwsbericht delen: