17 september 2014

In 2012 is Spirit begonnen met een grootschalige ombouw van ons residentiële aanbod. Steeds meer jongeren groeien op in gezinsachtige woonvormen in plaats van leefgroepen. Jongeren hoeven daardoor minder vaak van woonplek te wisselen, krijgen meer individuele aandacht en hebben met minder (wisselende) groepsleiding te maken.

Voor sommige jongeren met (zeer) ingewikkelde gedragsproblemen is het wonen in een gezin echter net een stap te ver. Daarom start Spirit met twee nieuwe, kleinschalige groepen. Hier wonen vier jongeren, begeleidt door vier vaste pedagogisch medewerkers die stabiliteit en continuïteit in de hulpverlening bieden. Eén groep is speciaal voor meisjes. Volgens planning start deze groep in november in Amsterdam. De andere groep is voor 8 tot 13-jarigen. Naar verwachting start deze groep in januari 2015 in Purmerend. Waarschijnlijk komt er op een later moment ook een groep speciaal voor jongens.

Sluiting groepen
Om deze veranderingen te kunnen bekostigen, moet Spirit twee groepen sluiten. Rond 1 november sluit de leer-leefgroep in Hoofddorp en rond 1 december de XL-groep in Purmerend. Voor de jongeren van deze groepen wordt in overleg met alle betrokkenen gezocht naar andere passende woonplek.

Vragen?
Vragen over de veranderingen in het residentiële aanbod van Spirit? Neem contact op met Annemarie van de Vall, tel. 06 – 46 60 72 97 of per mail: a.v.d.vall@spirit.nl.

 

Dit nieuwsbericht delen: