13 augustus 2014

In de zomer is het Altra college in Amsterbaken, justitiële jeugdinrichting van Spirit, gesloten. De medewerkers van Cultureel Maatschappelijke Vorming zorgen dan voor een vervangend dagprogramma met allerlei leuke en leerzame activiteiten en workshops voor de jongens. Zo heeft Glenn Helder een voetbalclinic gegeven. De jongens hebben in een toga een rechtbank-training gehad en kennis gemaakt met exotische dieren zoals slangen, kikkers en schildpadden. Naast educatie en sport is er ook ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld met Oudhollandse spelletjes.

Express Your Best Inside

De laatste week van het zomerprogramma hebben de jongens leuke en leerzame workshops gevolgd bij ‘Express Your Best Inside’. De jongens konden zich vrijwillig inschrijven voor de workshops rap, DJ of graffiti. Drie dagdelen hebben 40 jongens deelgenomen aan het programma om op deze manier hun talent en passie te vergroten en te ontwikkelen.

De afsluiting van het zomerprogramma werd in de sportzaal gehouden. Alle jongens lieten aan elkaar zien wat zij hebben gepresteerd. ‘Ik had niet verwacht dat ik dit kon, toen ik maandag begon met de DJ- workshop’, vertelt een jongen. Een ander pakt tijdens de presentatie de microfoon en neemt een ware MC-rol op zich. Ook de graffiti-workshop was een succes. De jongens vulden elkaar goed aan: ‘Hij was goed in het bedenken en kritisch kijken waar wat gespoten moest worden, en ik kon dan met de spuitbussen alles mooi maken op het grote doek voor in de fitnesszaal. We waren echt een team’, vertelt een jongen glunderend.

Het was een mooie, leuke en warme zomer waar talent en passie samenkomen binnen de muren.

 

Dit nieuwsbericht delen: