3 juli 2014

De proeftuin A tot en met Z 12- Oud Noord – Overhoeks is na de start in september 2013 goed op stoom. Een ouder- en kindteam is aan de slag gegaan en de ouder- en kindadviseurs zijn gestart op basisscholen, voorscholen en kinderdagverblijven en op De Zeppelin (speciaal basisonderwijs).

Het projectteam is blij met het resultaat van de gezamenlijke inspanningen en wil hun werkwijze en bevindingen graag delen: ‘We zijn op het punt aangekomen om de opbrengsten van onze en andere proeftuinen in Amsterdam te gebruiken bij de introductie van de ouder- en kindteams in heel Amsterdam.’ In ‘We doen het gewoon’ lees je hoe de samenwerking met de verschillende partners is georganiseerd en wat daarbij de uitgangspunten waren.

Zo vertelt Marije van der Hijden, ouder- en kindadviseur vanuit Spirit: ‘Je zoekt naar evenwicht tussen de vraag van de ouder, de vraag van de school en het belang van het kind. Tegelijkertijd moet je je positioneren ten opzichte van je nieuwe opdracht binnen het ouder- en kindteam en ten opzichte van de school, met haar eigen dynamiek en zorgstructuur.’

Ook Alex Bakker, directeur basisschool De Kinderboom, deelt zijn ervaringen: ‘De ouder- en kindadviseur is een aanwinst voor onze school. Onze intern begeleider Marieke Lavooij en de directie hebben dat als eerste ondervonden. Marieke kan zich door de komst van Marije weer voldoende op de begeleiding van onze leerkrachten richten, in plaats van zich te veel met zorgvragen bezig te houden. De verwijzing van leerlingen naar hulpverlening verloopt nu efficiënter, omdat Marije de weg naar de hulpverlening beter kent.’

Benieuwd naar de andere ervaringen?

Download hier ‘We doen het gewoon’.

‘We doen het gewoon’ is een uitgave van het projectteam proeftuin Oud Noord – Overhoeks: Marjanne Grotenhuis, Brigitte van Teeffelen en Linda de Vries. Interviews en eindredactie: Heidi Lansbergen. Fotografie: Marcel Israël, Hugo Keizer, Daria Mnych, Emiel van Lint, Conny Stroet en Heidi Lansbergen. Ontwerp en opmaak: Mixed Flavours. Druk: Opmeer De Bink Tenders

Dit nieuwsbericht delen: