3 juli 2014

Dan ben jij de ideale ‘vrijwillige’ hoofdbewoner. Je bent een rolmodel voor 2 à 3 jongeren die 16 jaar en ouder zijn en zelfstandig leren wonen. Je zorgt voor balans en een normaal leefritme in het huis. Je hebt aandacht voor het dagelijks reilen en zeilen van de jongeren, maar zonder de rol van hulpverlener op je te nemen. Je woont gratis in (de omgeving) van Amsterdam en deelt een badkamer, toilet en keuken met de jongeren.

Deze woonvorm biedt een mooie, relatief goedkope oplossing voor het sluiten van groepen, en houdt goed zicht op hoe het met jongeren gaat en hoe ze hun leven invullen. In de toekomst komen er nog meer plekken bij. Spirit is daarom steeds op zoek naar nieuwe hoofdbewoners. Je investeert in jezelf, en in jongeren die het nodige hebben meegemaakt.

Filmpje hoofdbewoners
Bekijk ook het filmpje ‘Zelfstandig leren wonen – door de ogen van Lisa’.

Op weg naar zelfstandigheid
Spirit heeft naast de panden waar jongeren met hoofdbewoners wonen, ook locaties waar jongeren echt alleen en zelfstandig kunnen wonen. Zo kunnen jongeren een mooi traject volgen van intensiever toezicht naar alle vrijheid.

Informatie
Er worden diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd. Neem voor meer informatie contact op met Reynold van der Heijden: r.v.d.heijden@spirit.nl.

Dit nieuwsbericht delen: