20 mei 2014

Ongeveer tien jongens die in Amsterbaken verblijven, gaan 24 uur lang hardlopen in estafettevorm.
Zij zetten zich in voor Stichting Ropa. Op donderdag 22 mei om 15.00 uur luidt het startsein in de sporthal van Amsterbaken. Door beperkte mogelijkheden en het ontbreken van vrijheid, maken de jongens gebruik van een loopband. Zij krijgen support van een team enthousiaste begeleiders. Op vrijdag 23 mei om 15.00 uur bereiken de jongens de finish.

Ondanks het recente besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven, om Amsterbaken per 1 januari 2016 te sluiten, zijn de jongens en begeleiders zeer gemotiveerd om mee te doen. Deze bijzondere sponsoractie is een voorloper van de Ropa Run. Dit is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij hardlopers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor Stichting Ropa. Deze stichting zet zich in voor mensen met kanker. De Ropa Run wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Spirit hoopt dat de sponsoractie in Amsterbaken ook een avontuur is voor het leven van de jongens, en dat hun leven op een positieve manier wordt gekleurd door hun inzet.

Iedere deelnemende jongen heeft een persoonlijke motivatie om mee te doen. Het is bijzonder om te zien hoe enthousiast zij zijn. Hun leven voor hun plaatsing in Amsterbaken tekende zich vooral door een complexe voorgeschiedenis, intensieve hulpverlening en politiecontacten. Dat juist deze jongens de kans krijgen om zich in te zetten voor het goede doel is uniek.

Wethouder in Amsterdam Eric van der Burg: ‘Wat ongelooflijk goed dat deze jongens met elkaar 24 uur gaan hardlopen om geld binnen te halen voor Stichting Ropa. Sport is leuk en lekker om te doen. Bovendien is het goed voor je weerbaarheid, sociale ontwikkeling en gezondheid. Daarom vind ik het dubbel zo goed dat deze jongens dit doen.’

Donatie voor Ropa Run?
U kunt doneren aan de Ropa Run via Spirit Amsterbaken NL45INGBO677568169  o.v.v. Sponsoractie Amsterbaken ROPA.

Over Amsterbaken – forensisch behandelcentrum
Amsterbaken is een forensisch behandelcentrum voor jongens tussen de 12 en 23 jaar in Amsterdam.
De kinderrechter heeft hen hier geplaatst vanwege het plegen van een misdrijf of in sommige gevallen de verdenking hiervan. Iedere jongen volgt een dagprogramma, bestaande uit onderwijs, trainingen, cultuur-maatschappelijke activiteiten en een zinvolle vrijetijdsbesteding. Amsterbaken is onderdeel van Spirit.

Spirit helpt per jaar 7.000 kinderen en gezinnen bij problemen met opgroeien en opvoeden.

 

Dit nieuwsbericht delen: