20 februari 2014

Onlangs ontbeten zo’n  40 buurtsportcoaches op een unieke plek in Amsterdam. Het Olympisch Stadion, deze maand omgetoverd tot ijsbaan, was de ontbijttafel voor deze groep Amsterdamse coaches. Wethouder Eric van der Burg was erbij aanwezig om de officiële aftrap te geven.

De buurtsportcoaches gaan zich richten op kinderen met overgewicht,  jongeren die specifieke aandacht nodig hebben om in beweging te komen en op volwassenen.

Fietsen, hardlopen, buiten spelende kinderen, er wordt best bewogen in Amsterdam maar er is nog veel werk aan de winkel. Bewegen kan voor zoveel goede zaken een katalysator zijn. Denk hierbij aan een manier om uit een sociaal isolement te komen, weer lekker in je vel zitten, zelfvertrouwen versterken, sociale en motorische vaardigheden verbeteren.

De buurtsportcoaches worden door heel Amsterdam op 4 verschillende gebieden ingezet:
• Amsterdam Aanpak Gezond Gewicht
• Sportstimulering Jeugd, bijzondere risicogroepen
• Veilig Sportklimaat
• Sportstimulering Senioren en bijzondere risicogroepen

Enkele buurtsportcoaches zijn in 2013 al begonnen met hun nieuwe baan, vele gaan in 2014 van start. Omdat ze veelal zelfstandig opereren vanuit verschillende organisaties en op diverse terreinen, komen ze vandaag samen. Vanuit Spirit zijn dit Abdellah Ahrouch en Sabitrie Sewraj: “Ons doel in 2014 is om zoveel mogelijk jongeren te laten bewegen”, aldus Sabitrie. De bijeenkomst in het Olympisch Stadion was het moment om elkaar te ontmoeten in een informele zetting,  ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen. Abdellah: “Het was een leuke aftrap, we hebben zin om met de doelgroep aan de slag te gaan!”

 

Dit nieuwsbericht delen: