Spirit Koppelt!

“Rick is 8 jaar. Hij heeft drie zussen. Zijn vader en moeder werken veel. Rick krijgt weinig aandacht. Zijn ouders hebben geen tijd om met hem te spelen. De zussen van Rick zijn te oud om leuke dingen te doen. Wil jij Rick helpen?”

Deze tekst staat op de nieuwe flyer van Spirit Koppelt waarmee Spirit aandacht vraagt voor de werving van vrijwilligers.
Fietsen, koken, voorlezen, boodschappen doen, een luisterend oor bieden…
Persoonlijke aandacht en ondersteuning van een maatje is voor jongeren en gezinnen van grote meerwaarde. Het draagt bijvoorbeeld bij aan de leerprestaties, sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van het kind. Voor volwassenen is het een laagdrempelige manier om aandacht en hulp te krijgen daar waar zij behoefte aan hebben.

Gezinssupporters
Spirit heeft momenteel twee projecten: Contactgezinnen en Contact in de buurt.
Een contactgezin vangt een kind of jongere van Spirit uit de buurt een paar uur per week thuis op. Dat doet het gezin voor tenminste één jaar.
Het project ‘Contact in de buurt’ heeft als doel contact krijgen met de eigen omgeving. Vrijwilligers, ook wel gezinssupporters genoemd, ondersteunen mensen uit hun eigen wijk door hen te ondersteunen.  Bijvoorbeeld door hen te helpen met de financiën.
Spirit werkt ook samen met andere vrijwilligersprojecten.

Vrijwillige inzet: onderdeel jeugdbeleid
Vrijwillige inzet is onderdeel van het huidige jeugdbeleid. Hierbij wordt gestreefd naar meer aandacht voor het versterken van sociale netwerken rond gezinnen waaronder familieleden, vrienden, sportcoaches en docenten. Gezamenlijk dragen zij zorg voor het gezin en de zorg en opvoeding van kinderen. Een sterk sociaal netwerk kan bovendien voorkomen dat er een beroep wordt gedaan op professionele hulp.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *